Лютий 2012 - Централізована бібліотечна система Дарницького району


[ Нові повідомлення · Учасники · Правила · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Архів - тільки для читання
Модератор форуму: Marina  
Централізована бібліотечна система Дарницького району » Масові заходи » Масові заходи » Лютий 2012
Лютий 2012
MarinaДата: Понеділок, 23.04.2012, 15:13 | Повідомлення # 1
Бібліознавець
Група: Модераторы
Повідомлень: 33
Репутація: 9
Статус: Offline


9 лютого 2012 року в публічній бібліотеці №160 сімейного читання відбулось засідання Районного університету культури з циклу «Патріархи духовного відродження», присвячене 1025 – річчю Хрещення Київської Русі, під назвою
«Преподобний Сергій Радонезький».
Засідання вів протоієрей Діонісій Мартишин, директор духовно – просвітницького Центру імені Святих Апостолів, завідувач кафедри православної культури та технології МАУП. Священник ознайомив слухачів з життям та подвижництвом Преподобного Сергія Радонезького, до чернечого постригу — Варфоломія, який був воістину одним із найвидатніших подвижників благочестя, яких Православна Церква сьогодні знає та молитовно вшановує. Шість століть тому він ніс свій земний подвиг, якому ми не перестаємо дивуватися й нині. Церква іменує його великим подвижником. Він великий своїм істинно християнським терпінням Своїм терпінням він вказує і нам на істинний шлях: у терпінні, через молитву, покаяння, добрі справи та любов до ближнього стяжати мир душі, необхідний, щоб вона стала вмістилищем Святого Духа.
Наприкінці зустрічі протоієрей Діонісій подарував бібліотеці книги з основ православної віри, основ християнської етики, релігійної філософії і релігієзнавства.



21 лютого 2012 року до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав бібліотека №159 провела годину мужності
«Крізь пекло Афганської війни», учасником якої був Голова Центральної контрольно-ревізійної комісії ВГО «Сила і Честь», генерал-майор, учасник бойових дій в Афганістані, командир 56-ої окремої десантно - штурмової бригади – Раєвський Віталій Анатолійович, нагороджений орденами Червоного Прапора, Червоної Зірки, „За службу Батьківщині в ЗС СРСР”, Богдана Хмельницького ІI та ІІI ст., 30 медалями та іменною вогнепальною зброєю. Він поділився своїми спогадами про нелегку службу в Афганістані, продемонстрував відеозаписи з власного відео - архіву. Окрема сторінка заходу була присвячена надзвичайно талановитому українському поету-герою „АІСТу”. Саме таким псевдонімом (абревіатура ініціалів і прізвища російською мовою) підписував свої вірші Олександр Іванович Стовба – лейтенант першого батальйону 66-ї мотострілецької бригади, який трагічно загинув в Афганістані. У виконанні бібліотекарів прозвучали вірші воїна - поета. Розповіді бойового генерала та виступи бібліотекарів знайшли відгук в серцях присутніх на заході студентів радіо – механічного коледжу – майбутніх воїнів – захисників.



24 лютого 2012 року в Публічній бібліотеці сімейного читання №160, в рамках проекту «Київщина – перлина України» до 80-річчя Київської області, відбулась краєзнавча мандрівка «Уквітчана садами, Макарівська земля» з використанням відео-презентації «На Київськім поліссі – перлинонька сія…». Гостем заходу був український краєзнавець, журналіст, громадський діяч, Голова Правління ГО «Вікімедія Україна».Член Правління Національної Спілки краєзнавців України, член Національної Спілки журналістів України, лауреат Міжнародної премії імені Олеся Гончара, Євген Васильович Букет, який познайомив присутніх з історією та сьогоденням Макарівського району. Запропонована ним презентація «Історія села Грузького» не залишила байдужим жодного учасника заходу. На згадку про себе, Євген Васильович подарував бібліотеці краєзнавчі книжки.
Прикріплення: 0691895.jpg (236.4 Kb) · 4030248.jpg (107.8 Kb) · 7630047.jpg (111.3 Kb)
 
MarinaДата: Понеділок, 23.04.2012, 15:31 | Повідомлення # 2
Бібліознавець
Група: Модераторы
Повідомлень: 33
Репутація: 9
Статус: Offline
28 лютого 2012 року в бібліотеках району в рамках Проекту «Київщина – перлина України», до 80-річчя створення Київської області, відбулись різноманітні заходи.



Бібліотека ім. Ю.Смолича провела краєзнавчу подорож «Стежками Київщини: запрошує Іванківський район», яка супроводжувалась відео презентацією району. Учасники заходу – учні школи № 111 – познайомились з історичним минулим краю, з трагічною сторінкою історії району, пов’язану з аварією на Чорнобильській АЕС 1986 року, з видатними особистостями, які прославили Іванківщину, зокрема з життям та творчістю Марії Приймаченко. Спогадами про свою малу Батьківщину поділилась бібліотекар Дуброва Людмила Миколаївна – мешканка Іванківського району. Поетична сторінка заходу не залишила байдужим жодного його учасника. На завершення всі присутні ознайомились з літературою про Київщину та Іванківський район, представлену на книжковій виставці «Краса і біль Іванківської землі».



В бібліотеці №133 відбувся інформаційно – краєзнавчий екскурс «Історичними місцями Бориспільщини та Переяславщини». Присутні на заході учні 8-го класу гімназії «Діалог» познайомились з історією походження назв міст Бориспіль та Переяслав – Хмельницький, з легендами про села Любарці, Кірово (Кучаків), Єрковці, Циблі та про Ташанський парк. В поетичній сторінці заходу були використані вірші Надії Красоткіної, Володимира Блажка, Бориса Мозолевського, Марини Волошин, які оспівували цей чудовий край – свою маленьку Батьківщину.



Публічна бібліотека №160 сімейного читання провела інформаційно – краєзнавчий екскурс «Земля наближена до сонця: Таращанський район» впродовж якого відбулась віртуальна експедиція найцікавішими та найпам´ятнішими місцями району.




На виконання Постанови Верховної Ради України про відзначення 120 – річчя від дня народження Володимира Симиренка, 29 лютого в Публічній бібліотеці №160 сімейного читання відбулось засідання Районного університету культури «Їм судилась доля епохальна: феномен родини Симиренків», метою якого було повернення із забуття у вітчизняну історію знакових для нашої країни українських діячів та цілих родин, серед яких родина Симиренків посідає, мабуть, найбільш почесне місце. Працівники бібліотеки №159 познайомили учасників заходу з унікальною родиною меценатів Черкащини, кілька поколінь якої протягом двох століть творили сторінки української історії, які зробили неоціненний внесок у різні галузі вітчизняної науки, залишивши яскравий слід в історії культури, промисловості, садівництва, які пройшли шлях від вільних козаків через кріпаччину і неволю, репресій і забуття - до багатства, світової слави та назавжди залишились гордістю української нації. Захід супроводжувався відео презентацією, підготовленою працівниками бібліотеки №160.
Прикріплення: 0475649.jpg (36.0 Kb) · 0544778.jpg (184.2 Kb) · 7972871.jpg (213.8 Kb) · 9640010.jpg (157.0 Kb)
 
Централізована бібліотечна система Дарницького району » Масові заходи » Масові заходи » Лютий 2012
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Централізована бібліотечна система Дарницького району