Березень 2012 - Централізована бібліотечна система Дарницького району


[ Нові повідомлення · Учасники · Правила · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Архів - тільки для читання
Модератор форуму: Marina  
Централізована бібліотечна система Дарницького району » Масові заходи » Масові заходи » Березень 2012
Березень 2012
MarinaДата: Вівторок, 24.04.2012, 11:57 | Повідомлення # 1
Бібліознавець
Група: Модераторы
Повідомлень: 33
Репутація: 9
Статус: Offline


1.03.2012 року в бібліотеці ім. Ю.Смолича спільно з представниками Київської благодійної організації «Исход» пройшла виховна година «Наркоманія: дорога у безодню». Мета заходу – надання правдивої інформації про небезпеку та наслідки вживання наркотиків, усвідомлення, що вживання наркотиків не просто шкодить здоров’ю людини, а й знищує та вбиває її. Якими б важкими б не були проблеми у житті підлітків та молоді, удавшись до наркотиків неможливо їх вирішити. Наслідки їх прийому завжди призводять до набагато гірших проблем.




Шевченківські березини
Навесні, у березні місяці, ми вшановуємо пам'ять Великого Кобзаря. Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, патріотизму і вселенської любові до України.
В бібліотеках Дарницької Централізованої бібліотечної системи впродовж місяця проходять Шевченківські дні, під час яких відбуваються літературні вечори, Шевченківські читання, літературні ранки, огляди літератури біля книжкових виставок.
1 березня 2012 року в Публічній бібліотеці № 160 сімейного читання відбувся районний етап конкурсу читців на краще виконання творів Т.Г.Шевченка іноземними мовами «Нас єднає Шевченкове слово». В конкурсі взяли участь 29 чоловік – учнів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій Дарницького району. Почесними членами журі були поет, перекладач, член Національної спілки письменників України, Заслужений діяч мистецтв України, Заслужений артист України - Женченко Віктор Васильович та український письменник, літературний критик, прозаїк, член Національної спілки письменників України - Славинський Микола Борисович.
Дитячі усмішки, хвилювання – все це створювало ауру доброти й творчості, натхнення і захоплення від Шевченкових дум, пісень,балад, віршів, які звучали у виконанні конкурсантів італійською, французькою, данською, німецькою, англійською мовами.
Переклади творів Великого Шевченка свідчать про справжню Кобзареву популярність у різних країнах світу, про щиру любов і повагу до його високого таланту. Переможці районного етапу конкурсу будуть представляти Дарницю на Шевченківських читаннях, за участю представників посольств іноземних держав в Центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка для дітей м.Києва.
У світі мов – багато.
А Тарас Шевченко – один.




2 березня 2012 року в рамках Проекту «Київщина – перлина України», до 80-річчя створення Київської області, в бібліотеці №156 відбувався краєзнавчий екскурс «Барви рідного краю: стежками Києво-Святошинського та Вишгородського районів». Гостями заходу були: Кир’ян Надія Володимирівна – поетеса, перекладач, голова Києво-Святошинської районної організації НСПУ, член Ради Київської обласної письменницької організації, Лауреат премії ім. Олени Теліги, член Міжнародної організації «Жіноча громада», упорядниця антологій і читанок, одна з упорядників «Хрестоматії для дошкільнят», завідувач відділу газети «Слово Просвіти», нагороджена медаллю «Будівничій України» та Дробаха Олександр Іванович – поет, прозаїк, публіцист,есеїст, депутат Вишгородської районної ради, почесний житель міста Вишгород, голова Вишгородського районного об’єднання «Просвіта» ім. Т.Шевченка, нагороджений медаллю «Будівничій України». Учасники заходу - учні 7 класу ЗОШ №255 - здійснили захоплюючу віртуальну мандрівку Києво-Святошинським та Вишгородським районами.




Пам’яті берегині української пісні.
Уже немає серед нас Берегині української пісні, Героя України, лауреата Шевченківської премії, повного кавалера ордена княгині Ольги, народної артистки України Раїси Кириченко, яка свій талант і неповторний голос воістину дістала від землі та від Бога… Голос, що проникав у серце і душу, неповторний і незабутній.
5 березня 2012 року в бібліотеці ім. А.Чехова відбулось засідання літературно – мистецької вітальні «Сузір’я вічне золотих імен» на тему «Народна пісня – чисте джерело», присвячене майстрині українського мелосу – Раїсі Кириченко. Учасники заходу познайомились із сторінками біографії уславленої співачки, спогадами про неї, з її світлинами, і, звісно ж, з піснями, якими жила наша незабутня Чураївна, з піснями, які і досі співає її душа. Вічна і любляча.
Прикріплення: 1959635.jpg (192.0 Kb) · 9117800.jpg (123.3 Kb) · 7371813.jpg (221.2 Kb) · 2705763.jpg (197.7 Kb)
 
MarinaДата: Вівторок, 24.04.2012, 12:11 | Повідомлення # 2
Бібліознавець
Група: Модераторы
Повідомлень: 33
Репутація: 9
Статус: Offline


7 березня 2012 в Публічній бібліотеці №160 сімейного читання відбулись святкові збори трудового колективу Централізованої бібліотечної системи Дарницького району, присвячені святу весни і кохання – Міжнародному жіночому дню. Свою щиру вдячність за плідну працю та творчість в роботі висловив начальник Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Лузя Ю.К. та вручив грамоти найкращим. Слова вітання славному бібліотечному жіноцтву Дарниці звучали від поетеси – пісенниці Міли Кирилюк, Заслуженого артиста України, поета – пісняра Василя Радченка та Заслуженої артистки України, бандуристки, співачки, артистки оркестру народної та популярної музики Національної радіокомпанії України Світлани Мирводи. Виступи гостей перетворили захід на справжнє свято поезії та пісні. Дякуємо!



13 березня 2012 року в Публічній бібліотеці №160 сімейного читання відбулась творча зустріч з перекладачем, поетом, дипломатом, енциклопедистом, літературо – і країно знавцем, лауреатом Міжнародної українсько – французької премії ім. М.Зерова – Всеволодом Ткаченком, впродовж якої пройшла презентація першого тому його персональної Антології «Сад божественних поезій. Тисячоліття французькомовної любовної лірики. Тематична антологія ХІ – ХХ віків». Учасники заходу дізнались про історію задуму та творення рідкісної Антології, яка на думку автора «навчає молодь кохати і бути коханими» та отримали унікальну можливість насолодитись чарівною французькою лірикою в перекладах талановитого майстра, а ще «посла українського слова», «князя перекладачів», «амбасадора франкомовних літератур в Україні» - якого так гучно називають науковці й письменники та студентська молодь.
В дарунок бібліотеці він залишив примірник своєї книги. То ж всі, хто бажає долучитися до високої французької поезії, любовної лірики на всі смаки завітайте до бібліотеки. Адреса бібліотеки: проспект П.Григоренка 22/20.



20 березня 2012 року в Публічній бібліотеці №160 сімейного читання до Всесвітнього дня астрології відбулась пізнавальна година «Життя за законами небесних світил» за участю Заводинської Лариси Анатоліївни, активіста громадської організації «Народна ініціатива» Дарницького району.



20.03.2012 року в бібліотеці ім. Ю.Смолича відбулося чергове заняття правового лекторію «Молодь. Мораль. Право» за темою «Сучасна молодь: основні цінності, позиції, орієнтири» для учнів 9-а класу школи №111. Що хвилює сучасну молодь, які її життєві орієнтири та моральні цінності? Ці та інші питання знайшли відображення у доповіді аспіранта кафедри політології Гаврилюка Д.Ю. Цікавою частиною виступу була зрівняльна характеристика студентів України, Росії, Польщі та Казахстану з різних питань життя сучасної молоді.
Образ майбутнього визначає молодь!
Прикріплення: 6456239.jpg (129.9 Kb) · 5458114.jpg (105.1 Kb) · 0023928.jpg (68.4 Kb) · 6283228.jpg (7.6 Kb)
 
MarinaДата: Вівторок, 24.04.2012, 12:21 | Повідомлення # 3
Бібліознавець
Група: Модераторы
Повідомлень: 33
Репутація: 9
Статус: Offline


До 80-річчя від дня народження видатного українського художника – аніматора, автора знаменитих і всенародно улюблених мультфільмів «Енеїда» та «Як козаки…» Володимира Дахно, 20.03.2012 року в бібліотеці №159 відбулась мистецька година «Майстер анімаційного кіно – славний запорожець – Володимир Дахно» за участю режисера анімаційних фільмів Марченкової Наталії Семенівни. Учасники заходу – учні 6-го класу ЗОШ №127 - ознайомились з біографією видатного аніматора, дізналися про сучасний стан української анімації та переглянули улюблені мультфільми про козаків.



24 березня 2012 року до Всесвітнього дня поезії в Публічній бібліотеці № 160 сімейного читання відбулась творча зустріч з молодими поетами Києва – представниками літературної студії «Перехрестя». В рамках свого першого літературного мега - марафону «Віршень» студійці подарували справжнє свято прихильникам сучасної української поезії в Дарниці.
Поет-бард Валентина Захабура зачарувала присутніх своїми віршами та піснями, письменниця – поетеса Антоніна Спірідончєва здивувала тонко підміченими «Жіночими портретами», поезія в прозі Володимира Осипенка налаштувала учасників на філософських лад, присутні закохалися в Юрія Рудницького за його чітку громадську позицію, пов’язану з історією нашої держави, та в його надзвичайно ліричні пісні.
Дарничани завдячні Вікторії Осташ – літературному редактору, викладачу, кандидату філологічних наук, члену НСПУ, керівник літературної студії «Перехрестя», яка вдруге організувала таке свято в районі.




27 березня 2012 року в Публічній бібліотеці сімейного читання № 160 відбулось чергове засідання Районного університету культури «Некоронований цар друкарської справи - Стефан Кульженко», присвячене 175-річчу від дня народження видатного видавця, друкаря, мецената, Почесного громадянина Києва, з ім’ям якого пов’язана ціла епоха в розвитку друкарської справи України. Учасники заходу ознайомились з життєвим шляхом одного з найуспішніших підприємців свого часу, який здійснив справжній прорив, своривши в Києві потужний поліграфічний центр європейського рівня.
Прикріплення: 2466250.jpg (48.1 Kb) · 4486381.jpg (169.8 Kb) · 7475206.jpg (14.6 Kb)
 
Централізована бібліотечна система Дарницького району » Масові заходи » Масові заходи » Березень 2012
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Централізована бібліотечна система Дарницького району